ДЈЕЦА СУ РЕКЛА

Имам право на пажњу.

Сњежана, 8 година

Имам право на заштиту и да ме нико не смије тући.

Милан,6 година

Срећно је дијете које има породицу која га воли, савјетује и поджава.

Марина, 15 година

Имам права и обавезу да идем у школу.

Марко, 10

Права породица треба од малена да нас учи љубави и поштовању.

Јована, 16 година

Моја одговорност је да поштујем своје родитеље и да волим своје име и презиме.

Александар, 7 година

Имам право на живот и играње и то сви морају чути.

Јелена, 9 година

Међународне организације World Vision BiH, УНИЦЕФ и Save the Children, организовале су у Сарајеву 5. марта 20015. године конференцију „Дјеца прије свега: Механизми заштите у ситуацијама елементарних непогода", којој су присуствовали дјеца и фацилитатори из „Кутака за дјецу", представници међународних организација, домаћих невладиних организација које су учествовале у имплементацији пројекта, представници школа, здравствених установа, факултета, а конференцији је присуствовао и  замјеник омбудсмана за дјецу Републике Српске, Златољуб Мишић.
 
Циљ конференције био је представљање рада „Кутака за дјецу", који су организовани у подручјима погођеним поплавама и клизиштима, те успостављање платформе за размјену искустава и препорука које се могу примијенити у сличним ситуацијама у будућности.

На конференцији су презентовани дјечији радови и фотографије из „Кутака за дјецу", Приручник о заштити дјеце у кризним ситуацијама и публикација о раду „Кутака за дјецу", те вођена панел дискусија о искуствима и наредним корацима које треба предузети с циљем заштите дјеце у кризним ситуацијама и елементарним непогодама.