ДЈЕЦА СУ РЕКЛА

Срећно је дијете које има породицу која га воли, савјетује и поджава.

Марина, 15 година

Моја одговорност је да поштујем своје родитеље и да волим своје име и презиме.

Александар, 7 година

Имам права и обавезу да идем у школу.

Марко, 10

Имам право на живот и играње и то сви морају чути.

Јелена, 9 година

Права породица треба од малена да нас учи љубави и поштовању.

Јована, 16 година

Имам право на заштиту и да ме нико не смије тући.

Милан,6 година

Имам право на пажњу.

Сњежана, 8 година

Сајам за дјецу и породицу одржава се по други пут  16. и 17. маја у Дворани „Борик" у Бањалуци. Омбудсман за дјецу је и прошле године учествовао на Сајму за дјецу и породицу, гдје је на штанду реализовао низ промотивних и едукативних активности којима је права дјетета приближио и дјеци и одраслима.

Ове године Институција ће на Сајму за дјецу и породицу, у Креативном кутку, реализовати радионицу „Да ли знамо шта је насиље?" за ученике ОШ „Георги Стојков Раковски" из Бањалуке и ОШ „Милош Дујић" из Челинца у сарадњи са World Vision. На штанду ће се с посјетиоцима дружити запослени из Институције и млади савјетници омбудсмана за дјецу. Поред пружања информација о правима дјетета, о надлежностима и начину рада Институције, за најмлађе је планиран и мини квиз о правима дјетета, те за старији школски узраст приказивање кратких видео клипова о предностима и опасностима коришћења интернета, које су снимили млади савјетници.

Очекујемо да ће и ове године Сајам за дјецу и породицу бити мјесто на којем ће се окупити прије свега дјеца из цијеле Републике како би кроз многе активности показала своје вјештине и знања, а излагачи дати свој допринос у препознавању права и  интереса дјетета.