ДЈЕЦА СУ РЕКЛА

Имам право на заштиту и да ме нико не смије тући.

Милан,6 година

Права породица треба од малена да нас учи љубави и поштовању.

Јована, 16 година

Имам право на живот и играње и то сви морају чути.

Јелена, 9 година

Имам права и обавезу да идем у школу.

Марко, 10

Срећно је дијете које има породицу која га воли, савјетује и поджава.

Марина, 15 година

Имам право на пажњу.

Сњежана, 8 година

Моја одговорност је да поштујем своје родитеље и да волим своје име и презиме.

Александар, 7 година

Тридесетак ученика основних школа „Свети Сава˝ из Котор Вароши и „П.П. Његош˝ из Масловара, који су и чланови савјета ученика и дјечијих омладинских одбора, учествовало је на Тренинг семинару „Развој животних вјештина˝ у оквиру програма „Побољшање услова образовања и развој животних вјештина˝ који реализује World Vision.

На Хајдучким водама ученици су стицали основна знања о вјештинама које су им неопходне како би се боље снашли у комуникацији, препознавању емоција, тимском раду и сарадњи, доношењу одлука и развијању критичког мишљења. Свака од радионица тражила је пуно ангажовање и појединачно и групно, а како су методе рада биле глума, дебата, опонашање и игра, и ученици и тренери радили су с пуно добре енергије.

Ова група дјеце посебно је била заинтересована за радионицу о развијању критичког мишљења, током које су врло зрело и промишљено износили своје ставове о задатој теми „Да ли треба ограничити слободу говора?".

Поред циљева који су предвиђени програмом, остварено је и лијепо дружење и створена нова пријатељства и учвршћено повјерење међу ученицима. Ученици су са овог тренинг семинара понијели и утиске из Манастиру Липље, који су обишли у повратку.

Ученицима су у савладавању знања о животним вјештинама помогли њихови вршњаци, млади савјетници Сњежана Ђошан, Саша Тривић и Николина Јованић у пратњи замјенице омбудсмана за дјецу.