ДЈЕЦА СУ РЕКЛА

Имам право на живот и играње и то сви морају чути.

Јелена, 9 година

Имам право на пажњу.

Сњежана, 8 година

Имам права и обавезу да идем у школу.

Марко, 10

Срећно је дијете које има породицу која га воли, савјетује и поджава.

Марина, 15 година

Моја одговорност је да поштујем своје родитеље и да волим своје име и презиме.

Александар, 7 година

Права породица треба од малена да нас учи љубави и поштовању.

Јована, 16 година

Имам право на заштиту и да ме нико не смије тући.

Милан,6 година

У оквиру провођења пројекта „Јачање капацитета јавних услуга у локланим заједницама како би се повећао број дјеце уписане у предшколско образовање", подржаног од World Vision, у организацији Удружења за дјецу са посебним потребама из Добоја, одржана је радионица на тему „Уредан говорно језички развој од рођења до поласка у школу".
 
Представници основних школа из Добоја, Центра за ментално здравље Добој, УГ „Будућност 4+", Удружења за помоћ дјеци са посебним потребама и запослени у Фондацији „Центар за дјецу и омладину са сметњама у развоју"  те заинтересовани родитељи учествовали су у раду радионице коју је водила госпођа Амела Мујкић из Завода за физикалну медицину и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић". Радионици је присуствовала и представница Омбудсмана за дјецу Републике Српске из канцеларије Добој.
 
У уводном дијелу радионице представница једне од основних школа из Добоја изнијела је податак да је код половине дјеце уписане у први разред у школску 2015/16 идентификована потреба за логопедским третманом што је иницирало присутне да разговарају о узроцима и могућим рјешењима уоченог проблема.

Један од закључака са радионице је покретање иницијативе за организовање редовног систематског прегледа логопеда за дјецу ране предшколске доби.