ДЈЕЦА СУ РЕКЛА

Имам права и обавезу да идем у школу.

Марко, 10

Имам право на живот и играње и то сви морају чути.

Јелена, 9 година

Имам право на заштиту и да ме нико не смије тући.

Милан,6 година

Права породица треба од малена да нас учи љубави и поштовању.

Јована, 16 година

Моја одговорност је да поштујем своје родитеље и да волим своје име и презиме.

Александар, 7 година

Срећно је дијете које има породицу која га воли, савјетује и поджава.

Марина, 15 година

Имам право на пажњу.

Сњежана, 8 година

У организацији World Vision Босне и Херцеговине, у Сарајеву (Илиџа) је од 14-16. септембра одржан иницијални састанак Одбора за добробит дјеце на нивоу локалних заједница Пале и Горажде, са идејом да се створи механизам који би имао капацитете и могућности да се активно укључи у рјешавање проблема дјеце са сметњама у развоју која живе у овим општинама.

У раду Одбора за добробит дјеце учествовали су представници школа, центара за социјални рад, полиције, невладиних организација, локалних заједница општина Пале и Горажде, а фасилитатор је била проф.др Ивана Зечевић са Филозофског факултета Бања Лука.

На позив организатора  састанку је приствовала и представница Омбудсмана за дјецу Републике Српске из канцеларије у Фочи.

На састанку је истакнута важност заједничког дјеловања свих актера који су на било који начин укључени у рад са дјецом како би се што квалитетније одговорило на њихове потребе и допринијело унапријеђењу квалитета живота дјеце. Наглашена је потреба да сви учесници заједничким радом створе механизам на основу којег би актери у заједници организовано бринули о образовању, здрављу, заштити и безбједности дјеце, са нагласком на рањиве групе дјеце.