ДЈЕЦА СУ РЕКЛА

Имам право на живот и играње и то сви морају чути.

Јелена, 9 година

Имам право на заштиту и да ме нико не смије тући.

Милан,6 година

Срећно је дијете које има породицу која га воли, савјетује и поджава.

Марина, 15 година

Права породица треба од малена да нас учи љубави и поштовању.

Јована, 16 година

Имам права и обавезу да идем у школу.

Марко, 10

Моја одговорност је да поштујем своје родитеље и да волим своје име и презиме.

Александар, 7 година

Имам право на пажњу.

Сњежана, 8 година

У организацији Министарства саобраћаја и веза и Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске, под покровитељством Савјета за безбједност саобраћа Републике Српске, у Бањалуци је од 29.-30. октобра одржана IV Међународна конференција под називом „Безбједност саобраћаја у локалној заједници".

Конференцију је отворио предсједник Народне скупштине гдин Недељко Чубриловић нагласивши како је циљ Конференције континуирано стручно усавршавање запослених у области безбједности саобраћаја, сагледевање најновијих научних и стручних достигнућа у овој области, као и размјена искустава у раду на унапређењу безбједности саобраћаја у земљама региона.

У раду Конференције учествовало је преко 230 стручњака из области безбједности саобраћаја из Босне и Херцеговине и земаља региона, између осталих представници министарстава Владе Републике Српске, јединица локалне самоуправе, Агенције за безбедности саобраћаја Републике Србије, Агенције за безбједност саобраћа Републике Српске, АМС Републике Српске, представника факултета и удружења грађана Републике Српске као и региона.

Посебно је разматрана безбједност дјеце - учесника у саобраћају и наглашена потреба едукације дјеце у овој области, као и унапређења саобраћајне инфраструктуре у зонама школа и других објеката у којима бораве дјеца.

На Конференцији су презентована 53 стручна рада, те је додјељено неколико признања.