DJECA SU REKLA

Imam pravo na zaštitu i da me niko ne smije tući.

Milan,6 godina

Moja odgovornost je da poštujem svoje roditelje i da volim svoje ime i prezime.

Aleksandar, 7 godina

Imam pravo na pažnju.

Snježana, 8godina

Imam pravo na zivot i igranje i to svi moraju cuti.

Jelena, 9 godina

Prava porodica treba od malena da nas uči ljubavi i poštovanju.

Jovana, 16 godina

Imam prava i obavezu da idem u skolu.

Marko, 10

Srećno je dijete koje ima porodicu koja ga voli, savjetuje i podržava.

Marina, 15 godina

Povodom „Dječije nedjelje" predstavnica Ombudsmana za djecu Republike Srpske iz kancelarije Bijeljina posjetila je dječiji vrtić „Duško Radović" u Ugljeviku.

Sa direktorom vrtića razgovarala je o funkcionisanju vrtića i problemima sa kojima se susreću u radu. Prema riječima direktora broj djece se u odnosu na prethodne dvije godine udvostručio, te su u objektu rekonstruisane kancelarije da bi se dobile još dvije radne prostorije za mališane. Takođe, naveo je da je četvrtkom organizovan „Putujući vrtić" koji dovozi mališane iz udaljenih mjesta opštine Ugljevik u  centralni vrtić te ih potom vraćaju kućama, što je za mališane svakako lijepo iskustvo.

Povodom „Dječije nedelje" vrtić je organizovao maskenbal za djecu. Mališani obučeni u princeze, superheroje, pčelice, bubamarare, vatrogasce... zajedno sa svojim vaspitačima i gostima defilovali su gradom od vrtića do Srednjoškolskog centra, i ušli su u učionicu na čas sa gimanazijalcima, koji su ih počastili slatkišima. Nakon „zajedničkog časa", djeca su u dvorištu škole na velikom platnu otiskivali svoje dlanove prethodno uronjene u boje, a srednjoškolci su im pomogli u ispisivanju poruka na platou.