DJECA SU REKLA

Moja odgovornost je da poštujem svoje roditelje i da volim svoje ime i prezime.

Aleksandar, 7 godina

Imam pravo na zivot i igranje i to svi moraju cuti.

Jelena, 9 godina

Srećno je dijete koje ima porodicu koja ga voli, savjetuje i podržava.

Marina, 15 godina

Imam pravo na pažnju.

Snježana, 8godina

Prava porodica treba od malena da nas uči ljubavi i poštovanju.

Jovana, 16 godina

Imam prava i obavezu da idem u skolu.

Marko, 10

Imam pravo na zaštitu i da me niko ne smije tući.

Milan,6 godina

Na Jahorini je u organizaciji UNICEF-a u BiH održana radionica „Medijski doprinos zaštiti i promociji prava djeteta".  

Radionici su prisustvovali novinari i urednici koji su u dosadašnjem radu iskazali interes, znanje i kapacitet za rad u najboljem interesu djeteta, blogeri i influenceri koji daju podršku promociji i zaštiti prava djeteta, stručnjaci i predstavnici relevantnih organizacija.

Na poziv organizatora, kao član žirija u radu radionice učestvovala je ombudsman za djecu Dragica Radović. Dodijeljene su tradicionalne godišnje nagrade UNICEF-a za medijski doprinos zaštiti i promociji prava djeteta, a priznanja i zahvalnice nagrađenim, uručila je šefica ureda UNICEF-a za Bosnu i Hercegovinu dr Rownak Khan, koja se predstavnicima medija zahvalila na vremenu i interesu koji ulažu za bavljenje važnim temama u vezi sa pravima djeteta.

Ombudsman za djecu istakla je značaj medija i veliki doprinos podizanju svijesti o važnosti poštovanja prava djeteta i neophodnosti adekvatnog reagovanja u situacijama kad su ona ugrožena, te istakla važnost izvještavanja o svim temama i problemima koji se tiču djece, ali na način da dijete ne bude dodatno povrijeđeno.