Okrugli sto na temu „Istraživanje o nasilju nad djecom u porodici“ – prezentovanje rezultata istraživanja, Banja Luka,07.10.2021.godine

U sklopu obilježavanja Dječije nedjelje, institucija Ombudsmana za djecu je organizovala okrugli sto na kojem je predstavila rezultate istraživanja koje je provela u tekućoj godini. Istraživanjem o nasilju nad djecom u porodici traženi su podaci o nasilju nad djecom za period od 01.01.2020. godine do 31.12.2020.godine, a cilj istraživanja je bio izvještavanje i prikupljanje ipodataka o registrovanim oblicima nasilja u porodici u 2020.godini i posebnim osvrtom na uticaj Covid 19 virusa na eventualno povećanje (smanjenje) broja registrovanih slučajave nasilja u Republici Srpskoj.
Okruglom stolu su prisustvovali predstavnici resornih ministarstava, centara za socijalni rad, Ministarstva unutrašnjih poslova, JU Dom „Rada Vranjesević“, Fondacije „Udružene žene“, Udruženje „Nova Generacija“ Banja Luka i dr. koji su aktivnim učešćem iznijeli svoja mišljenja u radu i djelovanju u praksi a što je rezultiralo zajedničkim formulisanjem određenih preporuka kako bi se unaprijedila ova oblast.