Otvaranje manifestacije “Dječija nedelja” Banja Luka 04.10.2021. godine

Ovogodišnji moto Međunarodne tradicionalne manifestacije “Dječija nedjelja je “ZAJEDNO MOŽEMO SVE.
Ombudsman za djecu je u saradnji sa Muzejom Republike Srpske dana 4.oktobra 2021.godine u 11 časova priredio otvaranje manifestacije “Dječija nedjelja” u Stalnoj postavci Muzeja RS.

Otvaranju su prisustvovali i ministrica prosvjete i kulture, te predstavnici Centara „Zaštiti me“, JU Dječijeg doma “Rada Vranješević”, Vrtić „Vesela pčelica“, Centar za obrazovanje i vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora, Servis centar „Dajte nam šansu -Zvjezdice“, Udruženje roditelja djece oboljele od malignih bolesti „Iskra“, Vrtić „Bajka“, Udruženje za cerebralnu paralizu „CPossible“.
Misija manifistacije „Dječije nedjelje“ je podizanje svijesti o dječijim pravima. Dječija nedjelja je prilika da se, mnogo glasnije nego inače čuje glas djece, te da njihov osmjeh i dobrobit stavi na sam vrh prioriteta roditelja/staratelja, nastavnika, vaspitača, zajednice.
Ono što su nam djeca imala za poručiti, a što nas veseli da uče i dobijaju pravovremene informacije o svojim pravima, za što odajemo priznanje njihovim vaspitačima i nastavnicima jer se njihova ljubav i trud koji ulažu zaista i vidi, rekli su nam i kroz recitovanje jedne od pjesmica:
„Više me ne boli glava
Jer znam za dečija prava
Koja meni pripadaju,
Veliki mi značaj daju.”

Na nama odraslima je da čujemo glas djece i da radimo u najboljem interesu djece.
Srećan nam početak “Dječije nedjelje”!