“Zajedno možemo sve”, “Dječija nedjelja“ 4-10.10.2021.

ZAJEDNO MOŽEMO SVE, ovogodišnji je moto Međunarodne tradicionalne manifestacije “Dječija nedjelja”, koja će biti održana u periodu od 04. do 10. oktobra 2021. godine.

Cilj obilježavanja „Dječije nedjelje” je podsticanje i organizovanje raznovrsnih kulturno-obrazovnih, rekreativnih i drugih manifestacija posvećenih djeci i preduzimanja drugih mjera za unapređenje razvoja dječije zaštite. Ove godine naglasak je stavljen na značaj zajednice i jedinstva i potrebe da pružimo podršku jedni drugima, da programske aktivnosti usmjerimo prema potrebama djece i njihovoj budućnosti, te stvaranju uslova za pravilan rast i razvoj.
Ombudsman za djecu će, u skladu sa epidemiološkim mjerama, dati svoj doprinos obilježavanju „Dječije nedjelje”:
-u saradnji sa Muzejom Republike Srpske planirano je Otvaranje manifestacije u Stalnoj postavci Muzeja RS, u ponedjeljak 04. oktobra u 11 časova. Dok je za 5.oktobar 2021.godine u 11 časova planirana edukativno – kreativna radionica „Zajedno možemo sve” sa posebnim osvrtom na dječija prava.
-6.oktobra je planirana radionica u sklopu redovnih aktivnosti Ombudsmana za djecu „O tvojim pravima u tvojoj školi-Da li znamo šta je nasilje” u Osnovnoj školi „Obudovac”.
-7.oktobra 2021.godine je planirano da se održi okrugli sto na temu Predstavljanje Posebnog izještaja „Nasilje nad djecom u porodici”, sa početkom u 12.00 časova u prostorijama „Socijalno-edukativnog centra” SEC Banja Luka.