Svečana akademija u Srednjoškolskom centru u Foči, 11.01.2022.godine

U povodu obilježavanja 30.rođendana Republike Srpske, Republički pedagoški zavod, u saradnji sa Ministarstvom prosvjete i kulture i opštinom Foča, organizovao je svečanu akademiju u Srednjoškolskom centru Foča, izložbom najboljih likovnih i čitanjem najboljih literalnih radova učenika iz svih krajeva Republike Srpske na temu “Otadžbina”.

Na akademiji su nagrađeni najbolji radovi nastali perom i četkicom na temu Otadžbina, koji su pristigli na konkurs Republičkog pedagoškog zavoda.

Najbolji literalni rad napisala je Aleksandra Vukadinović iz OŠ “Sveti Sava” iz Zvornika, u konkurenciji učenika osnovnih škola, dok je prvo mjesto na literalnom konkursu za učenike srednjih škola osvojila Maja Milošević, iz Medicinske škole Banja Luka. Najbolji likovni rad u kategoriji učenika osnovnih škola nacrtala je Milica Blagojević iz OŠ “Petar Kočić” iz Banja Luke, dok je za najbolji likovni rad u kategoriji srednjih škola proglašen rad Milane Đaković iz Tehnološke škole Banja Luka. Nagradu za najbolju mapu osvojila je Gimnazija Prnjavor.

U holu fočanskog Srednjoškolskog centra postavljena je izložba svih likovnih radova, dok su učenici nagrađeni za literalne radove pročitali svoje pjesme i radove posvećene Republici Srpskoj.

Na poziv organizatora svečanoj akademiji prisustvovali su brojni gosti iz Republike Srpske, predstavnici akademske zajednice, lokalnih zajednica, vaspitnoobrazovnih ustanova, Ombudsmana za djecu i medija.

Djeca iz predškolskih i školskih ustanova opštine Foča prigodnim kulturnoumjetničkim programom pjesmom i igrom na najljepši način čestitali su uspjeh svojim vršnjacima i rođendan Republici Srpskoj.