Srećan početak nove školske godine

Polazak u školu jedan je od najvažnijih događaja u životu čovijeka koji ga vodi u svijet pismenosti i znanja. Ali ne samo to, u školi učimo i o drugarstvu, vještinama, talentima, pomaganju … Učimo kako da postanemo dobri ljudi, da ostvarimo naše potencijale, a u tome nam podršku i usmjeravanje pružaju naši učitelji/ce, odjeljenski starješina, nastavnici/ce.

U školi se obrazuje, stiču prijatelji i nova iskustva i zato bi trebalo da predstavlja lijepo i sigurno mjesto kome će se djeca radovati, a roditelji/staratelj biti podrška u usponima i padovima.

Biće trenutaka kada će možda biti i teško, kada gradivo će biti prezahtjevno i obimno, ali nemoj da te to razuvjeri, ostani na putu učenja i sticanja novog znanja. Nemoj zaboraviti da uvijek možeš potražiti i pomoć u školi. Prepreke, teškoće je uvijek lakše savladiti uz pomoć. Tražeći pomoć nismo slabiji, to je znak da želimo da napredujemo, da učimo, da se razvijamo. Tako postajemo i pametniji i jači i zreliji, a često i spretniji.

Biće i đaka kojima će možda trebati i vršnjačka podrška da se bolje prilagode školi, da budu prihvaćeni. Svi želimo da budemo prihvaćeni, iako se možda neko više razlikuje od drugih, nekada naše malo može puno da znači nekome kome treba pomoć. Zato škola i jeste tu da učimo biti drugari i pomažemo drugima. Ljepota je u različitosti, a drugarstvo u podršci i igri sa drugarima, a sve to čini školu.

Dragi đaci, želimo vam puno uspjeha u školi, puno osmjeha i radosti da dijelite sa vašim drugarima i vašim učiteljima/cama, odjeljenskim starješinama i navnicima/cama. Želimo da vaše uspomene na đačko doba budu sretne, vaša znanja maksimalna, a talenti ispoljeni i ostvareni. Želimo vam da vaše obrazovanje bude kvalitetno, da podstakne vašu znatiželju i kreativnost i usmjeri ka pravim stvarima, stvarima koje će biti najbolje za vas.

Zato dragi đaci, roditelji/staratelji i školsko osoblje srećan početan nove školske 2023/24 godine, a posebne čestitke upućujemo našim đacima prvacima.