PETARDE NISU IGRAČKE !!!

PETARDE NISU IGRAČKE❗❗❗

⚠️Upotreba pirotehničkih sredstava za djecu predstavlja opasnost, i može dovesti do raznih vrsta povreda. Takođe, ima i negativan uticaj na zdravlje, a posebno su osjetljiva mala djeca, djeca sa autizmom, djeca hipersenzitivna na zvukove ali i druga djeca sa smetnjama u razvoju.

⚠️Nažalost, svake godine u ovo doba svjedočimo teškim povredama, naročito djece, koje su posljedica upotrebe raznih eksplozivnih sredstava, od kojih je velik dio čak i zabranjen. Međutim, to i dalje ne sprječava pojedince da ih nabave ilegalno, pa čak i daju djeci.

⚠️Petarde nisu igračke i zato savjetujemo roditeljima da budu odgovorni i da ne poklanjanju djeci nešto od čega bi mogli nastradati, da ne podstiču djecu na upotrebu pirotehničkih sredstava, te da se i sami suzdrže od korišćenja pirotehnike.

⚠️Posljedice korišćenja pirotehnike mogu biti ozbiljne i trajne, posebno kod djece.

⚠️Pirotehnička sredstva mogu uzrokovati požare, a njihova upotreba može biti itekako opasna u zatvorenim prostorima i na mjestima gdje se okuplja veći broj ljudi.

⚠️Stoga još jednom apelujemo na odrasle da svojim primjerom utiču na djecu, da ne koriste i ne daju djeci pirotehnička sredstva.