Едукативни семинар у оквиру пројекта “Јачање капацитета институционалних актера за бољи положај и остваривање права жртава трговине људима”

Представница Омбудсмана за дјецу РС из канцеларије у Добоју учествовала је у едукативном семинару у оквиру пројекта “Јачање капацитета институционалних актера за бољи положај и остваривање права жртава трговине људима” у организацији Центра женских права из Зенице.

Семинар је одржан 28. и 29. марта 2024. у Хотелу Терме Озрен, а окупио је представнике центара за социјални рад из регије Добој. Пројекат “Јачање капацитета институционалних актера за бољи положај и остваривање права жртава трговине људима” има за циљ да кроз низ активности допринесе унапређењу заштите права жртава трговине људима, са фокусом на малољетнике, у кривичним поступцима, те успостављању међусобне сарадње и координације актера на свим нивоима власти.

Поред едукације, семинар је био и прилика за размијену мишљења и искуства те јачање постојеће сарадње између Институције омбудсмана за дјецу РС и центара за социјални рад у регији Добој по питању које је било тема семинара али и осталим питањима из области заштите дјечијих права.