Edukativni seminar u okviru projekta “Jačanje kapaciteta institucionalnih aktera za bolji položaj i ostvarivanje prava žrtava trgovine ljudima”

Predstavnica Ombudsmana za djecu RS iz kancelarije u Doboju učestvovala je u edukativnom seminaru u okviru projekta “Jačanje kapaciteta institucionalnih aktera za bolji položaj i ostvarivanje prava žrtava trgovine ljudima” u organizaciji Centra ženskih prava iz Zenice.

Seminar je održan 28. i 29. marta 2024. u Hotelu Terme Ozren, a okupio je predstavnike centara za socijalni rad iz regije Doboj. Projekat “Jačanje kapaciteta institucionalnih aktera za bolji položaj i ostvarivanje prava žrtava trgovine ljudima” ima za cilj da kroz niz aktivnosti doprinese unapređenju zaštite prava žrtava trgovine ljudima, sa fokusom na maloljetnike, u krivičnim postupcima, te uspostavljanju međusobne saradnje i koordinacije aktera na svim nivoima vlasti.

Pored edukacije, seminar je bio i prilika za razmijenu mišljenja i iskustva te jačanje postojeće saradnje između Institucije ombudsmana za djecu RS i centara za socijalni rad u regiji Doboj po pitanju koje je bilo tema seminara ali i ostalim pitanjima iz oblasti zaštite dječijih prava.